fredag 5 oktober 2018

Veckobrev v.41 ( 08.10-12.10 )

Hej!


Vi har haft en fantastisk temadag med Mary Juusela. Mycket tankar och känslor som kommit upp. Vi arbetar vidare med arbetet som Mary startat upp med oss. Ni föräldrar som inte hade möjligheten att komma och lyssna på föreläsningen i onsdags med henne så hälsar hon att hon kommer till Alandica och har en öppen föreläsning längre fram.


Gy – torsdag. Ombyteskläder, springvänliga skor och handduk med. Eleverna skulle behöva hjälp av er föräldrar - flera elever har svårt att komma ihåg gymnastikkläderna nu efter våra simveckor. Man kan gärna lämna gy.kläderna i skolan och hänga handduken på tork i klassen om man vill så finns gy.påsen färdigt i skolan.


Oä – vi läser om åländska kommuner. Oä.läsläxa till onsdag och fredag. Oä.förhör fredag 26.10. Välj tre kommuner ( tankekartorna )som du läser på i ditt oä.häfte. Sedan under förhöret så gör du dina tre egna tankekartor om de kommunerna du har valt att läsa in dig på.


Sv –  sista läsveckan. Kom ihåg fyll i protokollet till fredagen. Två veckor framöver har vi hela skolan läser en lektion varje dag. Vi kommer att läsa i fadderspåren. En vuxen läser i varje grupp. Boken vi ska läsa heter  ” Julius och mobbarna ”. Den följer passligt det tema som vi påbörjat med Mary Juusela.


Eng prov åk 4 onsdag 17.10. Se mer info i häftet.


Eleverna har samlat ihop 10 eklöv och har bestämt tillsammans att de vill se på film på torsdag. Man får även har pyjamas/one-piece på sig om man vill och ta med sig ett kramdjur. Något gott att äta och dricka är ok att ta med i måttliga mängder.


På gång:


Mån 08.10 SOL-avslutning kl.18.30-20.00 på skolans bibilioteket. Hemlig gäst kommer på besök.
Trevlig helg och vecka
Josephine


Läxor:
Till mån:
Till tis:
Till ons: Oä, Ma, Eng
Till tor: Gy, Eklövstimme
Till fre: Läsläxa, Oä, Ma




Kl.
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
8.30-9.15
       Sv
    Höstsjung
   
      Sv
 Hela skolan läser
9.30-10.15
       Ma
   Sl
 Sv/Smurff
Hela skolan läser
  
10.15-11.00
      
   Eng
Hela skolan läser
     Gy
  
12.00-12.45
      Bk
Hela skolan läser
    Ma
 Fadder-träff
 Planera/sv
13.00-13.45
Hela skolan läser
  Sv
 
   
Eklövs-timme
 
 
14.00-14.45
 
 
 
Eklövs-timme